Duâ - 29 Nisan 1983 - Dua Melekleri | Dua Sitesi

Duâ - 29 Nisan 1983


DUÂ

Ey yerin göğün sâhibi Allah! Biz seni tanıyanlardanız, senin de bizi sevdiğini biliyoruz. Zîrâ biz sevmediklerimizi hânemize almadığımız gibi sen de sevmediklerini evine almazsın. Bizi kendi evine, hânene aldığın için biliyoruz ki bizi seviyorsun. Biz hânemize gelenlere ikrâm ederiz. Halbuki biz kuluz, sen Allah'sın. Senden başka ilâh yok. Senin hânene gelen misâfirler ki biziz, bizi buradan boş mu çevireceksin, ikrâm etmeyecek misin? İkrâmını da görüyoruz yâ Rabbi. Çünkü kalblerimizdeki bulunan kederler, elemler gitti. Kalbimize tanık olan lisânımız bunu ifâde ettiği gibi, gözümüzden döktüğümüz gözyaşı da buna tanık olarak şehâdet etmekde.

Yâ Rabb! Sana yürüyerek gelene sen koşarak gelirsin, seni zikredeni sen zikredersin. Sevdiklerini a'lâ-yı illiyyîne, yüksek derecelere kaldırırsın. Sevgililerinin kalbini aşkınla tezyîn edersin. Bizi sevgililerinden ayırma. Seni sevenleri biz de seviyoruz, o sevgililerin hürmetine bizlere de sevgini bahşeyle. Âşıklar defterine isimlerimiz kaydet. Bizi şakîlerden, âsîlerden kılma. Her ne kadar irâde-i cüziyyemiz varsa da senin irâde-i külliyen yanında bizim irâde-i cüziyyemiz ne olabilir. Hâkim-i mutlak sensin. Kâfire mütekebbirsin, mü'mine mütevâzisin. Senin de bir ismin mü'min. Bize de sen kendi ismini verdin, bize mü'min hitâbıyla hitâb ettin, mü'min dedin. Bu âlemde bizi kendi isminle isimlendirdiğin gibi yarın kıyâmet gününde de yine aynı isimle isimlendir, bizi sevgililerinle berâber haşr et. Sen bir kere rahmet nazarıyla bir kula bakarsan bir daha o kula azâb etmezsin. Rahmet nazarına muhtâcız, bize rahmet nazarınla nazar eyle. Günâhlarımızı affet, kabahatlarımızı setr et. Bizim vücûdlarımızı hafîfleştir, rûhumuz neşelendir. Bize kalb rahatlığı ver. Sen kimin kalbine tecellî edersen o kalb rahat bir kalbdir, senin hânendir, senin binândır.

Yâ Rabb! Korktuklarımızdan emîn et, umduklarımza nâil kıl. Çocuklarımızı insâniyyete hâdim kıl, kalblerini nûr-i Kur`ân ile, aşkullah ile, muhabbetullah ile, muhabbet-i Ahmediyye ile tezyîn et yâ Rabb. Onları îmânlı bir kalbe mâlik kıl. Bizden sonra onlar kürre-i arda vâris olacaklardır, îmânlı kişiler kürre-i arda vâris olsunlar. İçlerinde kötü alışkanlıklara mübtelâ olanları o kötü alışkanlıklardan berî kıl. Vücûdlarımıza sıhhat ü âfiyet ver. Yüzlerimize nûr, gönüllerimize sürûr ver. Sağımızı, solumuzu, önümüzü, ardımızı, üstümüzü, altımızı, gözümüzü, kulağımızı, kalbimizi nûr eyle.

Harb felâketinden beşeriyyeti koru. Kâfirlere fırsat verme. Mutlaka münkirler üzerine inananları gâlib et. Bizleri kötü ahlâklara düşürme. Seni bilmeyen ve tanımayan kişilerin de kalblerine nûr-i îmân ver, onları da affet. Evladlarımızı bizlere mutî' et, iki cihân saâdetine nâil kıl. Bizi evladlarımızla terbiye etme. Köşelere yatırıp kapılara baktırma. Kanserlerden, ülserlerden, görünür, görünmez, her türlü âfât-ı semâviyye ve aradiyyeden ve cümle hastalıklardan berî kıl. Şu anda hastahânelerde yatan ve ameliyat masalarında bulunan ve tımarhânelerde yatan ve derdlerine devâ arayanların derdlerine şifâ yetiştir.

Yâ Rabb! Benim bu cemâatimi kesîr et, çoğalt. Hepsini affet. Hepsini Hazret-i Muhammed'e bahşet. Kur`ân'a bahşeyle. Kelime-i Tevhîd'e bahşeyle yâ Rabb. Ömürlerimiz tamâm olduğunda, el el ile, ayak ayakla, göz gözle, kulak kulakla, el-vedâ, el-firâk dediği günde, başlarımız ecel yastığında, doktorlar, tabîbler bizden el çektiğinde, ilaçlar şifâ vermediği vakitde, sâhibiyiz dediğimiz, var dediğimiz şeyler, yok olduğunda, yokdur diye inkâr ettiklerimiz, var olduğunda, son kelâmımızı şu kelime-i tayyibe ile, "Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve resûluh" diyerek, "Allah Allah" diyerek ve müjdeci melekler gelerek, "Ey mü'min! Gittiğin yerden korkma, bıraktıklarına mahzûn olma, bak sana cennetin kapıları keşf ü küşâd oldu, seni cennetin kapısında Hazret-i Muhammed bekliyor" dediği ve müjde verdiği kullardan et bizi yâ Rabbi. Günâhlarımzı affet, duâmızı kabûl eyle.

Âmîn âmîn âmîn bi hürmeti seyyidi-mürselîn.
Âmîn âmîn âmîn bi hürmeti demi'l-Huseyn.
Âmîn âmîn âmîn bi hürmeti yüz dört kitâb.
Âmîn âmîn âmîn bi izzeti bismillahirrahmânirrahîm, bi kuvveti bismillahirrahmânirrahîm, bi kudreti bismillahirrahmânirrahîm, bi azameti bismillahirrahmânirrahîm, bi devleti bismillahirrahmânirrahîm, bi celâli bismillahirrahmânirrahîm, bi cemâli bismillahirrahmânirrahîm, bi esrârı bismillahirrahmânirrahîm.
Kabulü'n-niyâz.
El-Fâtiha.


Yorum Gönder

0 Yorumlar