Rüyâda Enbiyâ ve Evliyâ Türbelerini Görmek - Dua Melekleri | Dua Sitesi

Rüyâda Enbiyâ ve Evliyâ Türbelerini Görmek

Rüyâda peygamberlerden veya velîlerden birinin kabrini ya da türbesini görmek ve âdâba riâyet ederek onu ziyâret etmek, her hâl ü kârda o kişi için hayra, nimete, berekete, selâmete, âfiyete, mağfirete ve şefâate işâret eder. 

Bir velînin yada peygamberin türbesinde münâsebetsiz bir fiilde bulunmak ise kişinin günâha ve ısyâna düşeceğini gösterir. 

Kişinin rüyâda bir velînin yada bir peygamberin kabrini tamir etmesi, dînini tamir etmesine yani ıslâh-ı hâl etmesine işâret eder.

Rüyâda bir velînin kabrini kazmak o zâtın yoluna girmeye, bir velînin kabrinden bir şeyler çıkarmak, o zâtın eserlerini, sözlerini ve yaşayışını ortaya çıkarmaya, onun feyzini devâm ettirmeye ve bunlarla halka faydalı olmaya işâretdir. 

Rüyâda Resûl-i Ekrem Efendimizin kabr-i şerîfini kazmak, O'nun sünnet-i seniyyesinden terkedilmiş veya unutulmuş olanları ihyâ etmeye ve bunlarla halka faydalı olmaya işâretdir. 

Bilindiği gibi, rüyâ âlemi, ma'nâ âlemidir. Bu yüzden rüyâların tabirleri rüyâda görülen şeylerin zâhirine ve sûretine göre değil, bâtınına ve hakîkatine göre yapılır. Bu tabirlerden açıkça anlaşılacağı gibi, enbiyâ ve evliyâ türbelerini ziyâretin hakîkati, onlara tâbi olmak, onların yolundan gitmek, onların tavsiyelerine uymak sûretiyle hayra, nimete, berekete, afva, mağfirete, âfiyete ve selâmete erişmekdir. Evliyâ ve enbiyâ türbelerinin tamir  ve hizmetiyle uğraşmanın hakîkati de, onların sözlerini, eserlerini ve yaşayışlarını meydana çıkarmak ve bunları hem söz ile, hem fiil ile, hem de hâl ile halka ulaştırmakdır.

Unsur-i süflîyi etme rûh-i kudse müstakar
Ger urûc etmek dilersen et teayyünden güzer
Geç semâ-yı arş u kürsî et bu iklîmden sefer
Evliyânın enbiyânın menzilinden al haber

Yorum Gönder

0 Yorumlar