Rahmet-i İlâhînin Cûş u Hurûşa Geldiği Büyük Gece - Dua Melekleri | Dua Sitesi

Rahmet-i İlâhînin Cûş u Hurûşa Geldiği Büyük Gece

Muzaffer Efendi Hazretleri Mevlidü'n-Nebî'ye tesâdüf eden bir Cuma güne hutbede Resûl-i Ekrem Efendimizin büyüklüğünden ve O'nun dünyâyı şereflendirdiği Leyle-i Mevlid'in fazîletlerinden bahsederlerken buyurdular ki :
Böyle bir zât-ı cihânın doğduğu geceye geldin, sen de O'nun ümmetisin ve istikbâlde de O'na muhtâcsın. Çünkü O şefâatçı olmayınca mîzân kurulmaz, O Hakk'dan şefâata izin istemeyince kimseye izin verilmez, sekiz cennetin miftâhı O'nun yed-i kudretine, O'nun rızâsına verilmişdir. Çok merhametlidir, Hakk'ın rahmet sıfatı O'nda tecellî etmişdir. "وَمَٓا اَرْسَلْنَاكَ اِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَم۪ينَ Vemâ erselnâke illâ rahmete'l-lil-âlemîn" dir.
Bu akşam rahmet-i ilâhînin cûş u hurûşa geldiği gecedir. Bu akşamdan istifâde ediniz. Unutmayınız, bu gece bizim en büyük gecemizdir. Bu gece Hakk ile arayı iyi yapınız. 
Cenâb-ı Hakk sizin kalblerinizi ve bizim kalblerimizi nûr-i Muhammed'le münevver kılsın, muhabbet-i Muhammediyye ile kalblerimizi memlû eylesin.
Hepinizin Leyle-i Mevlid'ini tebrîk eder, uzun seneler Allah rızâsında dâim olmanızı ve kalblerinizde nûr-i Muhammedî'nin zuhûrunu ve bedenlerinizin şerîatla tâhir olup, Hakk'a secde etmesini, dillerinizin Allah'ı zikretmesini, Allah'dan niyâz ederim.
Yâ şefî'al-müznibîn yâ rahmete'l-lil-'âlemîn
Katre-i nûrundan olmuş halk-ı eflâk u zemîn
Nice etsin vasf-ı zâtın böyle bir 'abd-i kemîn
Oldu hakkında senin nâzil çü Tâhâ vü Yâsîn
Hâk-rûb-i âsitânın şehper-i Rûhü'l-emîn


Yorum Gönder

0 Yorumlar