Resûl-i Ekrem Efendimize Peygamberlik Ne Zaman Verildi? - Dua Melekleri | Dua Sitesi

Resûl-i Ekrem Efendimize Peygamberlik Ne Zaman Verildi?

Muzaffer Efendi Hazretleri buyurdular ki :
O ilmihallerde, siyerlerde okuduğunuz gibi değil. "Peygamber'e kırk yaşında nübüvvet geldi, kırk üç yaşında risâlet geldi" gibi sözler, halka anlatmak için söylenen sözlerdir. Resûl-i Ekrem daha doğmadan, Âdem'in suyu ve çamuru karılmadan, melek gulgulesi, felek velvelesi olmadan peygamberdi. Sallallahu aleyhi vesellem. 
Hattâ sahâbeden birisi, Allah ondan râzı olsun, Resûl-i Ekrem'e sormuş, "Yâ Nebiyyallah, ne vakitden beri peygambersiniz?" demiş. Peygamberimiz, "Âdem'in suyu henüz karılmamışdı, toprağı henüz yoğrulmamışdı, ben peygamberdim" buyurmuşdur. Sallallahu aleyhi vesellem.
E peki, Kur`ân'da buna işâret var mı? Elbette var. Ben dâimâ bunu söylerim, dersimize devâm edenler bunu benden dinlemişlerdir ama bir daha söyleyelim. Malum ya, Îsâ Peygamber dünyâya geldi, Meryem'e sordular, "Ey İmran kızı Meryem! Senin annen-baban kötü insanlar değildi, sen bu çocuğu nerden buldun?" dediler. Allah Meryem'e emretmişdi, "Konuşmayacaksın, çocuğu göster, ona sorsunlar" buyurmuşdu. Hazret-i Meryem konuşmadı, oruç tutuyordu, lisan orucu. Hazret-i Meryem, "Ona sorun" ma'nâsına kundakdaki çocuğa işâret edince, "Nasıl olur? yeni doğan bir çocuk konuşur mu?" dediler. Îsâ Peygamber haber verdi, "قَالَ اِنّ۪ي عَبْدُ اللّٰهِ۠ اٰتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَن۪ي نَبِيًّاۙ kâle innî 'abdullah, âtâniyel kitâb ve ce'alenî nebiyyâ". Sûre-i Meryem, istersen Kur`ân'ın tercümesine bakarsın.  
"اِنّ۪ي عَبْدُ innî abdullah/ben Allah'ın kuluyum". Kim söylüyor bunu? Îsâ Peygamber söylüyor. Nerede söylüyor? Henüz doğgaç, ya üç günlük, ya bir günlük, yahud yedi günlük, ihtilaf var. Çocuğun konuşması mühim, doğduğu gün de söylese mühim, üçüncü gün de söylese mühim, yedinci gün de söylese mühim. Kim konuşuyor acabâ Îsâ'nın ağzından, o kadar çocuğun ağzından? Hakk konuşuyor.
E peki Resûl-i Ekrem'de böyle bir şey zâhir oldu mu? Elbette oldu. Hazret-i Âmine diyor ki, "Oğlum Muhammed doğduğu vakit hemen secdeye kapandı, secde etti ve dudakları oynuyordu, bir şeyler söylüyordu. Aldık kulağımıza tuttuk dinledik, 'Ümmetim! Ümmetim!' diyordu. 
İşte senin peygamberin, benim peygamberim bu! Cümle peygamberlerin peygamberi. Cibrîl-i Emîn O'nun emir eri. Cibrîl-i Emîn denen melek, Resûl-i Ekrem'in emir eridir. Cebrâil'in şerefi, Hazret-i Muhammed'e vahiy getirmekdendir.
Ez ezel tâ be ebed Muhtâr-ı Mevlâ bir odur
Me'haz-i nehr-i se'âdetdir Muhammed Mustafâ
"Rahmeten li'l-'âlemîn"dir hem habîbullah odur
Şâh-ı evreng-i şefâ'atdir Muhammed Mustafâ

Yorum Gönder

0 Yorumlar