Resûlullah'a İtâat Etmeyen Allah'a İtâat Etmiş Olmaz - Dua Melekleri | Dua Sitesi

Resûlullah'a İtâat Etmeyen Allah'a İtâat Etmiş Olmaz

Muzaffer Efendi Hazretleri buyurdular ki :
Allah'a itâat, Resûlullah'a itâatdır. Allah Kitâb-ı Kerîm'inde böylece i'lân etmişdir. Esteîzübillah, "مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ اَطَاعَ اللّٰهَۚ men yutı'ir-resûle fe kad etâ'allah". Her kim ki Resûlullah'a itâat etti, muhakkak o kimse Allah'a itâat etti. Bir adam Resûlullah'a itâat etmeyince, Hakk'a itâat etmiş olmaz. Zâten Hakk'a itâat edemez. Zîrâ bu akl u fikr ile Mevlâ bulunmaz. Eğer Resûlullah ve diğer peygamberler gelmeseydi, bizler kendi kız kardeşlerimizle, annemizle evlenir, hayvanlardan farkımız kalmazdı. Bize harâmı, helâlı, taraf-ı ilâhîden aldıkları ile ta'lîm eden, öğreten, hakkı ve bâtılı bize tefrîk ettiren, akı ve karayı, nûru ve zulmeti bildiren ve bulduran ve öğreten peygamberlerdir. Peygamberlerin seyyidi de  Hazret-i Muhammed'dir. Sallallahu aleyhi vesellem. Yani bizim peygamberimiz, Allah'ın sevgilisi, mahbûbu, mergûbu olan Muhammed Mustafâ. Allah'ın sevgilisi, bizim de sevgilimizdir.
Cenâb-ı Hakk Kur`ân-ı Kerîm'inde yine diğer bir âyet-i kerîmede şöyle buyurmuşdur. Esteîzübillah. Bismillah : " قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ kul in küntüm tuhibbûnallahe fettebi'ûnî yuhbibkümüllahu ve yağfirleküm zünûbeküm vallahu gafûrur rahîm"
Allah'a giden yollar, bütün mahlûkatın her nefesinin adedincedir. Yani her mahlûkatın her nefesinin sayısınca Allah'a giden yol vardır. Fakat en kestirme yol, en kısa yol, Hazret-i Muhammed'in açtığı kapıdır ki, islâm yoludur, îmân yoludur, îkân yoludur, ihsân yoludur.
Ey Resûl-i Mustafâ vü Müctebâ
V'ey Habîb-i Murtazâ vü Muktedâ
"Küntü kenz" esrârının miftâhısın
Zât-ı pâkin mazhar-ı tâmm-ı Hudâ

Yorum Gönder

0 Yorumlar